Home » Referenties

Referenties

Wijnja Bouw (Heukelum)
Wijnja Bouw is een hecht familiebedrijf en is sterk in restauraties & renovaties en het realiseren van hoogstaande aan-, ver- en nieuwbouw. Met de aankoop van een bedrijfspand heeft Nico Sterk de financiering voor ons verzorgd. Na een gesprek waarin we de plannen en wensen bespraken zag hij kansen en kon hij aan de slag. Tijdens het proces zijn we totaal ontzorgd, terwijl we zelf verder konden gaan met onze core business: bouwen. Hij regelde in goed overleg de taxatie, het contact met de banken en het contact met onze accountant en hield ons hiervan goed op de hoogte. Hij stelde de nodige gegevens op voor de bank, zoals een financieringsplan. Op ieder facet van het proces keek hij mee. Zo las hij het koopcontract zorgvuldig en gaf hij tips voor aanvullingen. Het is fijn om iemand met kennis aan je zijde te hebben voor zaken die je niet vaak doet. Daarnaast is hij oprecht betrokken en sterk in communicatie. Hij heeft veel verstand van zaken, dat gaf ons veel vertrouwen. Nico weet hoe de bank gegevens aangeleverd wil hebben. Mede daardoor is dit traject snel, in slechts vijf weken, naar volle tevredenheid afgerond. Bij een volgend financieel vraagstuk zullen we zeker weer de samenwerking zoeken met Nico.

Wijnja Bouw in Heukelum, Gerben Wijnja

Kaashandel Nell (Woerden)
Kaashandel Nell is een ambachtelijk kaasbedrijf en bestaat al sinds 1935. Kort geleden deed zich de unieke kans voor om de kaashandel én het pand van de buurman over te nemen. Nico kwam op ons pad en bood ondersteuning bij dit lastige financiële vraagstuk. Hij ontzorgde, zodat wij ons vooral konden richten op onze winkel. Vragen die we hadden werden duidelijk en accuraat beantwoord. Nico stelde samen met onze boekhouder Jan de Groot (MKB Finance) een financieringsplan op en maakte gebruik van zijn ingangen bij de banken. Hij bewandelde voor ons de juiste wegen. Ook wist hij wat wij nodig hadden. Dat resulteerde in totaalplaatje waarover wij zeer content zijn. Nico is een fijne adviseur om mee samen te werken en ik zou hem zeker willen aanbevelen aan anderen die ook lastige financiële dossiers op hun bureau hebben liggen.

Kaashandel Nell in Woerden, Bart Nell

Lamotec (Culemborg)
Samenwerken met Nico biedt vele voordelen. Hij beschikt over de juiste kennis en hij neemt op deskundige wijze werk uit handen met een no-nonsens houding. Nico heeft mij geholpen bij het overnemen van bedrijfsaandelen van mijn compagnon die graag, na goed overleg, uit ons gezamenlijke bedrijf Lamotec wilde stappen. Zijn aandelen moesten door mij worden overgenomen. Na een oriënterend gesprek ging Nico aan de slag: inventariseren, analyseren, samenvatten en contact leggen met banken. Het eindresultaat was een goed onderbouwd plan met een duidelijke financiële aanpak. De bank was erg content met de werkwijze van Nico en gaf al snel akkoord. De financiële uitdaging was volbracht. Bij een volgend financieel vraagstuk zou ik moeiteloos Nico weer aan tafel vragen.

Lamotec in Culemborg, Henk van de Lagemaat

Bouwbedrijf Van Dam (Ridderkerk)
Nico heeft ons begeleid bij de hypotheekaanvraag van een bedrijfspand met daarbij een bedrijfswoning. Dit was bepaald geen standaardverhaal. Nico heeft alle financiële zaken en mogelijkheden voor ons uitgezocht, aan ons uitgelegd en op papier gezet. Hij heeft het financiële plaatje en de benodigde achtergrondinformatie grondig uitgewerkt. De bank gaf een compliment voor het degelijke voorwerk. Hierdoor kon de hypotheek makkelijker worden verstrekt. Nico gaf ons vertrouwen door zijn manier van werken. Daarnaast is het heel prettig dat hij alles in begrijpelijke taal kan toelichten. Hij neemt je aan het handje mee. Ook over de nazorg zijn we zeer te spreken.

Bouwbedrijf Van Dam in Ridderkerk, Henriëtte van Dam

ESVM Vastgoed Verhuur B.V.
Toen ESVM Vastgoed Verhuur een gedeelte van het vastgoed extern wilde financieren, hebben we Nico aan tafel gevraagd. Via via hadden we veel goeds over Nico gehoord. En ook wij zijn heel positief over zijn expertise. Naast dat Nico financieel kundig is, is ie prettig in de omgang. Duidelijke communicatie is hem eigen. Hij belt snel terug, hij geeft snelle feedback, hij is accuraat en bovenal kritisch. Bij financiële kwesties kun je je prima door Nico laten adviseren. Binnenkort gaan we weer rond de tafel voor een ander financieel vraagstuk.

– ESVM Vastgoed Verhuur B.V.

Paans Installatiebedrijven
Paans Installatiebedrijven is een krachtige, dynamische en innovatieve organisatie die gebouwd is op 55 jaar vakmanschap. Tijdens het overnametraject heeft Nico het financieringsmemorandum opgesteld. Daarnaast heeft hij als financieel adviseur input gegeven op het business plan, zodat dit in overeenstemming was met de wensen en eisen van de bank. Om de overname financierbaar te krijgen legde Nico diverse contacten met banken en heeft hij ons tijdens de gesprekken met de geldverstrekkers begeleid en geadviseerd. Dat deed hij op een kundige manier – gedetailleerd en secuur. Nico weet wat een bank verwacht, speelt daarop in en krijgt financiële zaken daardoor goed geregeld. In het gehele traject vonden we de heldere communicatie erg prettig, net als het consequent opvolgen van afspraken en planningen. Wij zijn zeer tevreden met Nico’s waardevolle bijdrage in dit traject – van businessplan tot bankfinanciering.

– Jan Smits Paans Installatiebedrijven

inc. Gezond werken
Nico heeft dé eigenschappen in zich die wij zochten in een financieel adviseur: benaderbaar, prettig in communicatie, enthousiast en betrouwbaar. Tijdens het aankoopproces van een bedrijfspand voor inc. Gezond werken, toen nog onbekend terrein voor ons, konden wij volledig vertrouwen op zijn kundigheid. Vanaf de oriëntatie tot aan de aankoop heeft Nico ons persoonlijk begeleid: het adviseren over de financiële haalbaarheid vooraf, het verzorgen van de hypotheekaanvragen, het vergelijken en analyseren van de aanbiedingen en het regelen van de koopovereenkomst. Nico heeft het vermogen om complexe materie in Jip- en Janneketaal uit te leggen, dat was voor ons zeer verhelderend. Het hele proces is soepel verlopen en we kijken terug op een zeer prettige traject met Nico.

– Pascal Tulling-Vroeghinc. Gezond werken

ABC Scherm
De ondersteuning van Nico bij onze bedrijfsfinanciering hebben wij als zeer prettig en effectief ervaren. Nico zorgde met zijn praktische persoonlijkheid direct voor een klik! Na een aantal leuke voorbereidende gesprekken merkten we dat Nico deze persoonlijke werkwijze kon omzetten in een gedegen, gestructureerd en praktisch bedrijfsplan. Samen met Nico hebben we dit tot een prachtig eindresultaat gebracht.

Nico heeft zich als een deskundige en betrouwbare partner ontfermd over onze bedrijfsstappen, een aanrader voor iedere ondernemer die een objectieve en vakkundige sparringsteun kan gebruiken.

– Bastiaan de Groot & Arnold Grootendorst ABC Scherm

Via Optiek
Ik ken Nico al zo’n 20 jaar als prettig en deskundig financieel adviseur. Hij heeft op zeer professionele wijze voor Via Optiek de overstap naar een andere financierder tot in de puntjes begeleid. Jaarlijks kijkt hij met ons mee naar de financiële situatie en stuurt bij waar nodig. Nico heeft enorm veel ervaring op zijn vakgebied en geeft vertrouwen door goed te luisteren en te communiceren.

Via Optiek is een professionele een toonaangevende optiekzaak en audicien in de regio Vianen.

– Patrick Engelen Via Optiek

Auto Montfoort
Een TOPPER! Zo wil ik Nico graag noemen. Hij heeft ons bedrijf geholpen met het vergroten van de goederenvoorraad. Samen met hem zijn wij de voor ons onbekende uitdaging aangegaan. Intern waren er vele financiële vragen. Op elke vraag kwam een passend antwoord van Nico. Stapje voor stapje kwamen we verder en werden aan de hand meegenomen. Zijn proactieve houding waarderen we zeer. Ook het goede contact met de bank was opvallend. Zelfs de bank was onder de indruk van zijn rapport en had geen aanvullingen, maar wel complimenten voor zijn complete werk. Nico zorgt ook voor goede nazorg. Na afloop van de samenwerking heeft hij diverse keren geïnformeerd naar de gang van zaken. Al met al een hele prettige samenwerking, waarbij Auto Montfoort heel goed geholpen is door Nico.

Behiye Murat van Auto Montfoort

Balm bv
Balm is specialist in het herstellen van betonconstructies. Nico ondersteunt ons bedrijf bij diverse financiële zaken. Bij het maken van de jaarplannen beoordeelt en helpt hij ons. We werken al zo’n 15 jaar samen. Wij hebben hem in deze periode als een betrouwbare integere persoon leren kennen. Nico is een belangrijke sparringpartner voor ons; toegankelijk, kordaat en oplossingsgericht. Kortom: een sympathieke meedenker en aanpakker. STERK in financieel advies en communicatie daar rondom heen.

Wim Vermeulen van Balm bv

ITMobile B.V.
Waarom met Nico Sterk samengewerkt. Evenals veel andere ondernemers heb ik in de loop van de afgelopen 16 jaar, de periode waarin ik ITmobile volwassen maakte, de nodige ervaringen opgedaan. Zowel met klanten, leveranciers als diverse adviseurs, waaronder ook accountmanagers van banken. Eén van die accountmanagers was  Nico Sterk. Ik heb hem leren kennen als een bankier die binnen de kaders en conform de processen maar met de beide voeten op de grond wel degelijk mee ondernemend op zoek ging naar haalbare scenario’s. Zo blijkt Nico dus een mens waar je als ondernemer mee sparren kunt. Een mens met de nodige contacten en de nodige ingangen die weet te binden. Samen met Nico heb ik de afgelopen 2 jaar diverse ondernemers gesproken die op de een of andere manier met plannen en ideeën bezig waren waar enige financiële speelruimte gezocht werd. Nico bemiddelde ook in deze scenario’s met steeds een goed gevoel voor de wederzijdse belangen. Ik verwacht dan ook dat onze samenwerking nog verdere leuke en succesvolle avonturen gaat opleveren.

Klaas Collet van ITMobile B.V.

Quo Vadis Personeelsdiensten
Mede dankzij de ervaring en deskundige begeleiding van Nico, hebben wij bij de overgang van VOF naar BV onze kredietfaciliteit op een voordeliger en meer bedrijfszekerder manier kunnen oversluiten. Waarbij hij als insider voor ons alle “kleine lettertjes” heeft gescreend, zodat wij ook in de toekomst niet voor “verrassingen” komen te staan. Kortom een investering die zich nu en in de toekomst terug gaat verdienen.

Taeke Veenstra van Quo Vadis Personeelsdiensten B.V.

De heer Sterk heeft ons bij een heroverweging van de financiering op een deskundige en persoonlijke wijze prima geholpen. Dit heeft ons zeker voordeel opgeleverd!

  G.A.G. van Andel

Stichting Wandel & Fiets forten
In het kader van de verdere conservering en restauratie van Fort Vuren, bleef nog de wens tot herbouw van de fortwachterswoning tot de “Fortwachterij”, zijnde de woning van de beheerder en een uitbreide ontvangstruime met mogelijkheden tot gebruik van maaltijden, lunches en het nuttigen van een drankje. Deze verdere investeringsplannen vielen deels buiten de subsidiemogelijkheden van de overheid. In onze zoektocht naar private financiers hebben we Nico Sterk ingeschakeld. Dankzij zijn maximale inspanningen en uitgebreide netwerk is het Nico gelukt om een private financier te vinden, die met een passende aanvullende financiering onze nieuwbouw heeft helpen verwezenlijken. Hierbij heeft hij voor ons de zaken op een deskundige en met een goed begrip voor de bijzondere situatie van het Cultureel erfgoed, Fort Vuren, geregeld.

Zijn persoonlijke betrokkenheid hierbij heeft het tot een succesvol traject gebracht en zeggen wij hem graag dank.

  Stichting Wandel & Fiets forten, Han Angevaare, bestuurslid en Ben Spee, beheerder Fort Vuren. 

Eind 2015 ben ik op zoek gegaan naar een pand voor mijn bedrijf. Mijn bedrijf draait prima, de verwachtingen voor de toekomst zijn gunstig. Een investering in goede huisvesting was de volgende stap. Na enkele maanden had ik het juiste pand gevonden. En dan begint het pas. Welkom in de wereld van de zakelijke financiële kredietverstrekking.
Omdat ik helemaal onbekend was in deze wereld liet ik mij eerst leiden door een grote partij maar dat had na vier maanden nog geen resultaten opgeleverd. Ondertussen was het al september 2016.
Via een bevriende relatie werd ik gewezen op Sterk Zakelijk Advies van de heer N. Sterk. Na een aangenaam persoonlijk kennismakingsgesprek is hij voor mij aan het werk gegaan.
Nico liet er geen gras over groeien en al snel hadden wij al mijn zakelijke gegevens bij de diverse geldverstrekkers. De ene partij kwam nog met een beter aanbod dan de andere partij. Maar dan is de vraag welke aanbieding past het beste bij mijn wensen en doelstellingen?
Gelukkig heb ik Nico de vrije hand gegeven zodat hij een gedegen en goed onderbouwd advies aan mij kon verstrekken. En uiteindelijk is de keus niet gevallen op een traditionele financier maar op een andere partij. Dat is voor mij een moverende reden om een volgende keer weer terug te vallen op het advies van de heer Sterk:” Afwijken van de alreeds gebaande paden” kan ook een zeer interessante deal opleveren. Nico, nogmaals bedankt.

–  R. Jager

Waarom met Nico Sterk samengewerkt. Evenals veel andere ondernemers heb ik in de loop van de afgelopen 16 jaar, de periode waarin ik ITmobile volwassen maakte, de nodige ervaringen opgedaan. Zowel met klanten, leveranciers als diverse adviseurs, waaronder ook accountmanagers van banken. Eén van die accountmanagers was  Nico Sterk. Ik heb hem leren kennen als een bankier die binnen de kaders en conform de processen maar met de beide voeten op de grond wel degelijk mee ondernemend op zoek ging naar haalbare scenario’s.  Zo blijkt Nico dus een mens waar je als ondernemer mee sparren kunt. Een mens met de nodige contacten en de nodige ingangen die weet te binden. Samen met Nico heb ik de afgelopen 2 jaar diverse ondernemers gesproken die op de een of andere manier met plannen en ideeën bezig waren waar enige financiële speelruimte gezocht werd. Nico bemiddelde ook in deze scenario’s met steeds een goed gevoel voor de wederzijdse belangen.  Ik verwacht dan ook dat onze samenwerking nog verdere leuke en succesvolle avonturen gaat opleveren.

–  Klaas Collet